Distribuitori BCA

În ultimele decenii, BCA-ul a devenit un important material de zidărie la nivel mondial. Mai precis, este vorba despre un produs prefabricat, realizat din nisip, ciment, var, apă, precum și o mică cantitate de agent expandant, de obicei pulbere de aluminiu. Prin urmare, este un material de construcție ușor, care se taie în blocuri și care, după cum vom vedea, contribuie la realizarea mai rapidă a diferitelor tipuri de construcții.

distribuitori BCA

Tocmai combinația dintre materialele menționate anterior este responsabilă pentru greutatea mică a BCA-ului, pentru rezistența sa structurală, precum și pentru rezistența sa termică. BCA-ul uneori este comparat cu o spumă de izolație, care încorporează milioane de celule mici de aer care dau produsului o valoare rezonabilă de izolare. Spre deosebire de cărămidă, de beton și de alte produse de zidărie, un bloc de BCA de 16 centimetri are o valoare de izolație semnificativă, motiv pentru care este des utilizat în construcția ansamblurilor de pereți.

La ce tipuri de construcții se poate folosi BCA?

Datorită numeroaselor avantaje pe care le vom discuta în rândurile următoare, BCA-ul este potrivit și util pentru toate tipurile de proiecte de construcție, precum proprietăți rezidențiale, proprietăți comerciale, proprietăți instituționale, școli, spitale și hoteluri, proprietăți industriale, anexe și proiecte de renovări. De la pereții interiori până la pereții exteriori și până la zidurile de incendiu, BCA-ul poate fi pur și simplu utilizat oriunde datorită proprietăților sale deosebite de izolare. De asemenea, BCA-ul poate fi folosit în construcții cu mai multe etaje, fiind un material viabil pentru construcții chiar și cu cinci etaje.

Întregi zone rezidențiale sunt construite utilizând BCA, motivul fiind dat de ușurarea aplicării chiar și pentru cei neprofesioniști, rezultând totodată și costuri de construcție reduse. BCA-ul poate fi, de asemenea, folosit pentru pereții interiori, care pot fi finisați apoi cu un strat foarte fin de tencuială de 3-5 milimetri. Tencuiala va reduce considerabil și nivelul de umiditate din zidărie.

BCA-ul prezintă și avantajul de a putea fi modelat cu ușurință, utilizând diferite unelte de construcție, inclusiv ferăstraie. Este totuși un material foarte stabil și, prin urmare, adecvat pentru elemente portante și non-portante, cum ar fi rafturile. Ar mai trebui să menționăm că datorită greutății sale reduse, BCA-ul poate fi utilizat și pentru construirea unui șemineu. Nu de puține ori, BCA-ul este folosit pentru a realiza în timp scurt noi suprafețe de bucătărie. Avantajul este că, atunci când se dorește, o astfel de bucătărie poate fi ușor îndepărtată fără a afecta împrejurimile.

Cum se produce BCA-ul?

BCA-ul are numeroase avantaje, precum și unele dezavantaje, dar înainte de le analiza, trebuie menționat faptul că există două tipuri de BCA, și anume întărit și neîntărit.

BCA-ul se întărește în condiții standard, în camerele de tratare termică. O astfel de tehnologie de fabricație asigură costuri minime pentru echipamente și electricitate. Așa cum deja am menționat, materiile prime pentru producție includ var, ciment, agregat mineral (nisip, praf dolomit), apă, agent de formare a gazului pe bază de pulbere de aluminiu și aditivi modificatori. Autoclavarea betonului rezultă din întărirea betonului gazos în autoclave la temperaturi cuprinse între 120 și 200 ° C și la presiunea de P = 1,4 MPa. Datorită varului, cantitatea de ciment folosită este mai mică, astfel încât cantitatea de materii prime pentru fabricarea BCA-ului întărit este mai mică decât cea pentru BCA neîntărit. Procesul de întărire asigură totodată și o rezistență mai bună.

Avantajele și dezavantajele BCA-ului

Avantajele BCA-ului sunt variate și multe depind de condițiile locale. Unele dintre aceste avantaje din punctul de vedere al celor mai mulți distribuitori de BCA includ:

 • Rezistența la foc. În funcție de grosimea blocurilor de beton autoclavizat (BCA), acestea oferă rezistență la foc de la 2 ore până la 6 ore. Aceste blocuri de BCA sunt foarte potrivite pentru zonele în care siguranța împotriva incendiilor este de mare prioritate.
 • Rezistența la insecte și termite. Materialul anorganic din componența BCA-ului ajută la prevenirea  sau evitarea termitelor, daunelor și altor pierderi care pot fi cauzate de termite și alte insecte.
 • Asigură izolare fonică. Structura poroasă a blocurilor de BCA oferă ca rezultat o absorbție sporită a sunetului. Clasa de transmisie a sunetului a blocurilor de BCA este de până la 45 db. Astfel, blocurile de BCA sunt cele mai potrivite materiale pentru construirea pereților în săli de dans, hoteluri, spitale, studiouri, etc.
 • Rezistența la cutremure. Caracteristica de greutate redusă a blocurilor de BCA are ca rezultat o mai mare stabilitate a blocurilor de BCA din structura clădirilor. Deoarece impactul cutremurului este direct proporțional cu greutatea clădirii, clădirea construită folosind blocuri de BCA este mai sigură.
 • Construcție mai rapidă. Pe de o parte, blocul de BCA este foarte ușor de manevrat, de manipulat, utilizându-se unelte obișnuite precum burghiu sau ferăstrău, iar pe de altă parte, BCA-ul se aplică rapid. În plus, blocurile de BCA au dimensiuni mai mari, care conduc la o construcție mai rapidă, deoarece timpul de instalare este redus semnificativ datorită cantităților mai reduse de blocuri, iar cantitatea de adeziv implicată este de asemenea redusă, ceea ce duce la reducerea timpului până la finalizarea construcției.
 • Durabilitate. Blocurile de BCA sunt superioare în ceea ce privește rezistența. Nivelul mai ridicat de rezistență al acestor blocuri conferă o mai mare stabilitate structurii clădirii. BCA-ul este fabricat din materiale non-biodegradabile, care nu putrezesc și nici nu atrag mucegaiul, menținând interioarele curate și durabile. 
 • Reducerea costurilor. Blocul de BCA cântărește cu aproape 80% mai puțin în comparație cu cărămida roșie convențională, rezultând în cele din urmă o reducere foarte mare a greutății. Mai mult, reducerea pierderilor de greutate duce și la reducerea utilizării cimentului și a oțelului, ceea ce contribuie la investiții financiare mai mici.
 • Versatilitate. Blocurile de BCA au un aspect atractiv și sunt ușor adaptabile la orice stil de arhitectură. Aproape orice proiect poate fi realizat cu BCA. De asemenea, BCA-ul nu conține substanțe gazoase toxice și nici nu încurajează paraziții, fiind astfel unul dintre cele mai sigure materiale de construcții.
 • Izolație termică. BCA-ul are calități excepționale de izolare termică. Conductibilitatea termică a blocurilor de BCA ajută la menținerea căldurii interioare în timpul iernilor și la răcoare în timpul verii, ceea ce duce în cele din urmă la economisirea energiei utilizate de aerul condiționat
 • Rezistența la umezeală. Umiditatea din surse externe și interne poate provoca daune clădirilor, prin urmare, protecția împotriva umezelii este o prioritate. Sursele externe de umiditate includ ploaia și apa din sol. Umiditatea internă, de obicei sub formă de vapori, poate provoca condens pe suprafața pereților, precum și condens în interiorul peretelui. BCA-ul are o structură foarte poroasă, caracterizată prin așa-numiții „macro-pori”. Porii macro sunt mici bule de aer distribuite uniform pe tot materialul. Prin urmare, absorbția apei în BCA este minimă.
 • Este un material prietenos cu mediul. BCA-ul este un produs netoxic care nu poluează aerul, pământul sau apa. În timpul procesului de fabricație, deșeurile din procesul de tăiere sunt reciclate înapoi în materii prime și folosite din nou. În timpul construcției, nu există practic niciun fel de deșeuri generate. Energia consumată în procesul de producție reprezintă doar o fracțiune comparativ cu producția de alte materiale. Procesul de fabricație nu emite poluanți și nu creează produse secundare sau deșeuri toxice. Așa cum am mai menționat, BCA-ul este fabricat din materii prime naturale. Produsul finit reprezintă de trei ori volumul materiilor prime utilizate, ceea ce îl face extrem de eficient din punctul de vedere al resurselor, dar și ecologic.
 • Greutatea redusă. Una dintre cele mai mari caracteristici ale blocurilor de BCA este greutatea redusă. Aceste blocuri au o structură celulară creată în timpul procesului de fabricație. Milioane de celule mici de aer conferă blocurilor de BCA o structură foarte ușoară. Densitatea acestor blocuri ușoare variază de obicei între 550 – 650 kg / m³, făcându-le mai ușoare decât apa.
 • Dimensiune și formă perfecte. Procesul de fabricare a blocurilor de BCA asigură dimensiuni constante și egale. Blocurile prefabricate de BCA oferă o bază uniformă pentru aplicarea economică a unei game variate de sisteme de finisare.
 • Rezistență mare la compresiune. BCA-ul are o rezistență medie la compresiune de 3-4,5 N / mm3, care este superioară celor mai multe tipuri de blocuri ușoare, cu 25% mai puternice decât alte produse de aceeași densitate.

BCA-ul nu prezintă prea multe dezavantaje în comparație cu alte materiale de construcție similare, însă principalul dezavantaj constă în masa sa termică mai mică decât a celorlalte produse de zidărie, precum și rezistența structurală mai mică. Prin urmare, în cazul construcției unor structuri mai mari, pe lângă BCA se vor folosi și alte materiale, precum panouri armate.

Distribuitori de BCA

În prezent, în România există numeroși producători de BCA, iar aproximativ 60% din vânzările de BCA au loc prin intermediul distribuitorilor, în timp ce restul de 40% din vânzări au loc direct din fabrică. Printre principalii distribuitori de BCA se numără:

Distribuitori BCA Firma: Leroy Merlin

Telefon: 0374.133.096

Adresa: Șoseaua Chitilei 284

Oraş: Bucuresti

Distribuitori BCA Firma: Faith

Contact: Duligean Mari

Telefon: 0743.106.801; Fax: 0253.466.530

Adresa: Str. Eroilor, Nr. 25,

Oraş: Novaci

Distribuitori BCA Firma: Dedeman

Telefon: 0234.525.525

Adresa: Str.Valea Cascadelor, Nr. 26

Oraş: București

Distribuitori BCA Firma: Ambient

Telefon: 0314250745

Adresa: Drumul Sabarenilor, Nr. 42-44, sect. 6

Oraş: București

Distribuitori BCA Firma: Admet

Contact: Iosiv Bogdan

Telefon: 0758.037.123; 0243.221.144

Adresa: Șos. Brailei, Nr. 17

Oraş: Slobozia

Distribuitori BCA Firma: Baduc

Contact: Popa Ion

Telefon: 0743.028.112; 0214.503.335

Adresa: Calea Plevnei, Nr. 159

Oraş: București

Distribuitori BCA Firma: Apiforest

Telefon: 0744.601.114; 0266.371.820

Adresa: Str. Salcam, Nr. 5

Oraş: Miercurea Ciuc

Distribuitori BCA Firma: Colconstruct

Contact: Mircea Tise

Telefon: 0728.901.710; 0744.101.731; Fax: 0359.302.562

Adresa: Str. Ogorului, Nr. 149

Oraş: Oradea

Distribuitori BCA Firma: Damila

Contact: suportclienti@damila.ro

Telefon: 0733.031.487

Adresa: Sos. de Centura, Nr.2-8 Bragadiru

Oraş: București

Distribuitori BCA Firma: Macon

Contact: Vasile Butuza

Telefon: 0744.605.076; 0236.221.210

Adresa: Str. 1 Mai, Nr. 9

Oraş: Bistrița

Distribuitori BCA Firma:Mitliv Exim

Contact: Jarnea Alina

Telefon: 0735.307.153; 0372.874.723

Adresa: Bd. Petrolului, Nr. 1

Oraş: Ploiești

Distribuitori BCA Firma: Praktiker

Telefon: 0212.005.120

Adresa: Sos. Vitan Barzesti, Nr. 7A

Oraş: București

Distribuitori BCA Firma: Rustrans

Telefon:0728.101.090

Adresa: Str. Al. Tolstoi, Nr. 44

Oraş: Bacău

Distribuitori BCA Firma: Sporea Com

Contact: Radoni Ciprian

Telefon: 0755.775.520

Adresa: Str.Calea Buziasului, nr.152

Oraş: Timișoara